Skip to content
Portada » Diari El Llobregat – La pressió es dispara al Gasòmetre

Diari El Llobregat – La pressió es dispara al Gasòmetre

Veïns discrepen de les dimensions del futur poliesportiu de Santa Eulia

Per Marisa MontoyaDiari El Llobregat

De vegades el final pot justificar els mitjans, però a qualsevol preu? Aquesta és la pregunta que fan alguns dels veïns del barri de Santa Eulia, a l’Hospitalet, com a conseqüència de la propera construcció del nou poliesportiu del barri en el solar de l’antic Gasèmetre. Amb el Pla General Metropolità (PGM), regulat l’any 2006, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet es va fer una previsió de diversos edificis i instal·lacions per a tot el barri, especialment en la parcel·la de Gasòmetre i el seu entorn. Però el que inicialment era la celebració del barri muta en conflicte veïnal quan l’any passat els plans del projecte del poliesportiu mostren equips molt més grans del que s’esperava, la qual cosa afecta directament les llars més properes.

La història comença al novembre de 2019, quan el consistori realitza una consulta no vinculant amb els veïns del barri de Santa Eulia per decidir la ubicació del nou poliesportiu. En aquest referèndum es proposen dues opcions: construir material esportiu a l’actual parc de l’Alhambra o a la parcel·la buida de gasòmetre. Segons la Plataforma de Veïns de Gasetre (PVG), només el 10% de la població del barri va respondre a la consulta i en cap moment van donar informació als veïns de la zona sobre l’impacte que el projecte podia tenir.

Les eleccions esportives es van guanyar per la parcel·la de gasòmetre, ja que es va posar en contacte amb la protecció d’un parc molt estimat pels veïns i que al mateix temps el poliesportiu, una de les reivindicacions més reclamades pels habitants del Districte III de l’Hospitalet, finalment va veure la llum.

Josep Reyné, portaveu del PVG, explica que el problema “no és el propi poliesportiu, sinó les dimensions de la mateixa”. Els plans actuals preveuen la construcció d’un edifici de més de 16 metres d’alçada que inclourà dues piscines, saunes, sales de fitness i un pavelló amb cinc pistes de bàsquet. Segons Reyné, “no hi ha prou espai a la parcel·la i aquesta construcció no deixarà espais per a la resta d’edificis”. En conseqüència, la planta baixa i les primeres plantes dels blocs contigus es quedaran sense llum solar i serà impossible respectar la distància mínima de 15 metres entre la instal·lació i els edificis d’habitatges, adverteixen els veïns afectats.

La plataforma PVG agrupa els residents dels edificis més propers a el solar on es va planificar la urbanització en l’any 2006. Per tant, tot el veïnat era conscients que, tard o d’hora, l’anhelat poliesportiu acabaria aterrant al Gasòmetre, però no d’aquesta manera. L’entitat ha iniciat una campanya de recollida de signatures per presentar-la al Síndic de Greuges i emetre les seves queixes des d’una pàgina web. Rayné lamenta que el consistori només ha respost que “és el que hi ha” i que l’Associació de Veïns de Santa Eulia s’ha posicionat a favor del projecte. “Som pocs els afectats i s’ha de respectar el resultat de la consulta”, assumeix el portaveu. No obstant això, la plataforma està pendent de tornar a reunir-se amb l’AAVV per redefinir la situació.

Fonts municipals han assegurat que “oficialment no hi ha queixes” i per això cap soci municipal “ha pogut parlar amb els afectats”. Segons el consistori, s’espera que el PVG sol·liciti una reunió on “el problema s’abordi directament”. Aquesta postura dialogant de l’Ajuntament obre una porta a l’esperança per als veïns de Gasòmetre, que busquen un punt mitjà: que el Poliesportiu (funcional i modern) es construeixi sobre la parcel·la, però amb dimensions més alineades amb la zona.

Diari El Llobregat, 05/03/2021
https://www.elllobregat.com/noticia/19599/lhospitalet/se-dispara-la-presion-en-el-gasmetre.html